Az öngyújtók öngyújtók, nem játékok!

Először sok barát kapja meg a gázgyújtót. Az első lépés a tűzpróba megnyitása. Valójában a helyes módszer az öngyújtó legalább 30 másodpercig tartása a kezében. Ennek oka, hogy az öngyújtó szállítása és tárolása után bizonyos hőmérsékletű és környezeti hőmérsékletű. A különbség az, hogy egy ideig tartva, hogy a folyadék elgázosodásának folyamata csökkentse a hőmérséklet-különbség okozta káros hatásokat, így a gyújtás simább lesz; Másodszor, ne folytassa a gyújtás megismétlését, az öngyújtó nem játék, a gázgép gyújtásához folyamat szükséges, az ismételt gyújtás nemcsak komolyan befolyásolja A mechanikus élettartam a rugó mechanizmusát is deformálja, ahogyan a vezetéket ismételten meghajlítja .
Másodszor: Az öngyújtók fogyóeszközök, figyeljen a karbantartásra!
A tűzköves gáz öngyújtóknak rendszeresen meg kell tisztítaniuk a gyújtónyílást, mert a kovakő súrlódásából származó por a gyújtónyílás köré esik, és a legtöbb gázgép gyújtónyílása nagyon törékeny, miután eltömődött, csak javítható; ráadásul a gázgép meggyullad A szájat nem szabad folyadékkal tisztítani! Ezenkívül az ezüstözött vagy ezüstözött gépeket ezüst ruhával vagy ezüst vízzel törölhetjük. Az új gépek 80% -a egyértelműen több mint 95 új lesz a törlés után.
Harmadik: Ne próbáld meg könnyedén megjavítani magad!
A gázgép felépítése nagyon bonyolult, különösen azért, mert sok rugó és hajrugó van hely- és keménységproblémák miatt. Speciális szerszámok nélkül szétszerelés után nem cserélhető!
Negyedszer: Állítsa be a hőmérsékleti lángot a kézikönyv szigorú betartása érdekében!
Sok barát gyakran beállítja a lángot, miután megszerezte a gépet. Ez a legkívánatosabb módszer. A láng beállítása után könnyen megállíthatjuk a mozgást. A beállítási folyamat során figyelni kell a kézikönyv pontjaira. Egyszerre nem haladhatja meg a 10 fokot. Miután néhány beállító eszköz meghaladja a 90 fokot, a gépet leselejtezik!

Hogyan lehet biztonságosan eldobni az öngyújtót?

Eldobható öngyújtók, nagyon gyakori dolog a környéken. Egy dollár. Nagyon kényelmes, mert olcsó, hiszem, hogy sokan akkor is eldobják, ha nem használták fel, vagy csak néhányszor használták. Tehát miután eldobja, lesznek bizonyos biztonsági kockázatok? Környezetszennyezés? Hadd mutassam be, hogyan lehet biztonságosan eldobni az öngyújtót.
Az öngyújtó fő üzemanyaga a bután, a bután, amely gyúlékony. Levegővel keveredve robbanásveszélyes keveréket képezhet. Hőforrások és nyílt láng hatására éghet és felrobbanhat. Oxidánsokkal érintkezve hevesen reagál. A gáz nehezebb, mint a levegő, és viszonylag messzebbre terjedhet alacsonyabb helyen, amikor tűzforrással találkozik, meggyullad és visszatér a szivárgáshoz, ami befolyásolja a környezetszennyezést.
Az öngyújtó folyadékának fő alkotóeleme a cseppfolyósított petróleumgáz. A cseppfolyósított petróleumgáz alkotórészei: hidrogén 5-6, metán 10, etán 3-5, etilén 3, propán 16-20, propilén 6-11, bután 42 -46, Butén 5-6, 5-12 szénhidrogén, amelyek több mint 5 szénatomot tartalmaznak. Sok fent említett káros összetevő létezik, ezért károsak az emberi testre.
Nincs szükség a közönséges öngyújtó megjavítására, ha az elromlott, de közvetlenül nem dobható el, különösen nagy magasságból, mert felrobban. A helyes kezelési mód az, ha hűvös helyre teszi, és várja meg. bizonyosodjon meg róla, hogy nincs-e gázszivárgás. A csúcskategóriás öngyújtóknál ajánlott javítani, mivel vannak speciális öngyújtó üzletek, amelyek megjavítják őket.