Hogyan lehet biztonságosan eldobni az öngyújtót?

Eldobható öngyújtók, nagyon gyakori dolog a környéken. Egy dollár. Nagyon kényelmes, mert olcsó, hiszem, hogy sokan akkor is eldobják, ha nem használták fel, vagy csak néhányszor használták. Tehát miután eldobja, lesznek bizonyos biztonsági kockázatok? Környezetszennyezés? Hadd mutassam be, hogyan lehet biztonságosan eldobni az öngyújtót.
Az öngyújtó fő üzemanyaga a bután, a bután, amely gyúlékony. Levegővel keveredve robbanásveszélyes keveréket képezhet. Hőforrások és nyílt láng hatására éghet és felrobbanhat. Oxidánsokkal érintkezve hevesen reagál. A gáz nehezebb, mint a levegő, és viszonylag messzebbre terjedhet alacsonyabb helyen, amikor tűzforrással találkozik, meggyullad és visszatér a szivárgáshoz, ami befolyásolja a környezetszennyezést.
Az öngyújtó folyadékának fő alkotóeleme a cseppfolyósított petróleumgáz. A cseppfolyósított petróleumgáz alkotórészei: hidrogén 5-6, metán 10, etán 3-5, etilén 3, propán 16-20, propilén 6-11, bután 42 -46, Butén 5-6, 5-12 szénhidrogén, amelyek több mint 5 szénatomot tartalmaznak. Sok fent említett káros összetevő létezik, ezért károsak az emberi testre.
Nincs szükség a közönséges öngyújtó megjavítására, ha az elromlott, de közvetlenül nem dobható el, különösen nagy magasságból, mert felrobban. A helyes kezelési mód az, ha hűvös helyre teszi, és várja meg. bizonyosodjon meg róla, hogy nincs-e gázszivárgás. A csúcskategóriás öngyújtóknál ajánlott javítani, mivel vannak speciális öngyújtó üzletek, amelyek megjavítják őket.