Mi a veszélye az öngyújtóknak?

Fang Chen, a Yuquanying Tűzszázad századvezetője elmondta, hogy ennek az öngyújtónak az elve nagyon egyszerű. Valójában az U alakú eszköz két fekete pontja a pozitív és a negatív elektróda, az öngyújtó pedig egy egyszerű áramkör. Az állapot pozitív és negatív között fog bekövetkezni.
A tulajdonos újságíróknak elmondta, hogy ez az öngyújtó nem tűz, hanem áram. Éghető anyagokkal érintkezve gyorsan hőt termel és meggyullad. Rövid időn belül "képes" sütni a vasfémeket, mert a hő mellett elektromos sokkokat is előidéz a fém számára.
A gyújtási hatást tekintve nincs nyilvánvaló különbség az öngyújtók és a közönséges öngyújtók között, de nagy álcázásuk miatt egyes utasok biztonsági ellenőrzésen akarják átvinni őket, ami sok rejtett veszélyt rejt magában.
Az öngyújtó gyújtó hatása
Az öngyújtó fényhatásának igazolása érdekében a riporter a Yuquanying Tűzszázadhoz ment tesztelni. Az újságíró papír, szövet, műanyag, fém stb. Meggyújtásával végzett vizsgálatokat, és összehasonlította az öngyújtók és a közönséges öngyújtók gyújtási körülményeit.
1. Azonnal világítsa meg a papírt
Az újságíró szalvétákat, A4-es papír- és kartonhéjat hozott kísérletekhez
Először az újságíró előbb meggyújtotta a szalvétát egy öngyújtóval, és megállapította, hogy amikor a szalvéta elüt az öngyújtón, szikrák keletkeznek azonnal mindkét oldalon az érintkezési helyen, majd gyorsan meggyulladnak. Az öngyújtó eltávolítása után a nyílt láng a papíron marad.
Ezenkívül az A4-es papír és a papírhéjak öngyújtóval történő meggyújtásakor a riporter megállapította, hogy az A4-es papír meggyújtásának helyzete hasonló volt a szalvétákhoz, azzal a különbséggel, hogy a papírhéjat először elégették, majd füstölték. Ugyanez igaz a másik két öngyújtóra is.
2. A ruha meggyújtása után 10 másodperccel nyílt láng jelenik meg
A kísérleti riporterek ezen csoportja pamutszövet és akrilruházat.
A riporter először öngyújtóval világította meg az akrilruhákat. Amikor megérintették a ruhákat, az érintkezési ponton azonnal kis narancsláng keletkezett, majd a láng megégette a környező ruhákat.