Az öngyújtók öngyújtók, nem játékok!

Először sok barát kapja meg a gázgyújtót. Az első lépés a tűzpróba megnyitása. Valójában a helyes módszer az öngyújtó legalább 30 másodpercig tartása a kezében. Ennek oka, hogy az öngyújtó szállítása és tárolása után bizonyos hőmérsékletű és környezeti hőmérsékletű. A különbség az, hogy egy ideig tartva, hogy a folyadék elgázosodásának folyamata csökkentse a hőmérséklet-különbség okozta káros hatásokat, így a gyújtás simább lesz; Másodszor, ne folytassa a gyújtás megismétlését, az öngyújtó nem játék, a gázgép gyújtásához folyamat szükséges, az ismételt gyújtás nemcsak komolyan befolyásolja A mechanikus élettartam a rugó mechanizmusát is deformálja, ahogyan a vezetéket ismételten meghajlítja .
Másodszor: Az öngyújtók fogyóeszközök, figyeljen a karbantartásra!
A tűzköves gáz öngyújtóknak rendszeresen meg kell tisztítaniuk a gyújtónyílást, mert a kovakő súrlódásából származó por a gyújtónyílás köré esik, és a legtöbb gázgép gyújtónyílása nagyon törékeny, miután eltömődött, csak javítható; ráadásul a gázgép meggyullad A szájat nem szabad folyadékkal tisztítani! Ezenkívül az ezüstözött vagy ezüstözött gépeket ezüst ruhával vagy ezüst vízzel törölhetjük. Az új gépek 80% -a egyértelműen több mint 95 új lesz a törlés után.
Harmadik: Ne próbáld meg könnyedén megjavítani magad!
A gázgép felépítése nagyon bonyolult, különösen azért, mert sok rugó és hajrugó van hely- és keménységproblémák miatt. Speciális szerszámok nélkül szétszerelés után nem cserélhető!
Negyedszer: Állítsa be a hőmérsékleti lángot a kézikönyv szigorú betartása érdekében!
Sok barát gyakran beállítja a lángot, miután megszerezte a gépet. Ez a legkívánatosabb módszer. A láng beállítása után könnyen megállíthatjuk a mozgást. A beállítási folyamat során figyelni kell a kézikönyv pontjaira. Egyszerre nem haladhatja meg a 10 fokot. Miután néhány beállító eszköz meghaladja a 90 fokot, a gépet leselejtezik!

Mi a veszélye az öngyújtóknak?

Fang Chen, a Yuquanying Tűzszázad századvezetője elmondta, hogy ennek az öngyújtónak az elve nagyon egyszerű. Valójában az U alakú eszköz két fekete pontja a pozitív és a negatív elektróda, az öngyújtó pedig egy egyszerű áramkör. Az állapot pozitív és negatív között fog bekövetkezni.
A tulajdonos újságíróknak elmondta, hogy ez az öngyújtó nem tűz, hanem áram. Éghető anyagokkal érintkezve gyorsan hőt termel és meggyullad. Rövid időn belül "képes" sütni a vasfémeket, mert a hő mellett elektromos sokkokat is előidéz a fém számára.
A gyújtási hatást tekintve nincs nyilvánvaló különbség az öngyújtók és a közönséges öngyújtók között, de nagy álcázásuk miatt egyes utasok biztonsági ellenőrzésen akarják átvinni őket, ami sok rejtett veszélyt rejt magában.
Az öngyújtó gyújtó hatása
Az öngyújtó fényhatásának igazolása érdekében a riporter a Yuquanying Tűzszázadhoz ment tesztelni. Az újságíró papír, szövet, műanyag, fém stb. Meggyújtásával végzett vizsgálatokat, és összehasonlította az öngyújtók és a közönséges öngyújtók gyújtási körülményeit.
1. Azonnal világítsa meg a papírt
Az újságíró szalvétákat, A4-es papír- és kartonhéjat hozott kísérletekhez
Először az újságíró előbb meggyújtotta a szalvétát egy öngyújtóval, és megállapította, hogy amikor a szalvéta elüt az öngyújtón, szikrák keletkeznek azonnal mindkét oldalon az érintkezési helyen, majd gyorsan meggyulladnak. Az öngyújtó eltávolítása után a nyílt láng a papíron marad.
Ezenkívül az A4-es papír és a papírhéjak öngyújtóval történő meggyújtásakor a riporter megállapította, hogy az A4-es papír meggyújtásának helyzete hasonló volt a szalvétákhoz, azzal a különbséggel, hogy a papírhéjat először elégették, majd füstölték. Ugyanez igaz a másik két öngyújtóra is.
2. A ruha meggyújtása után 10 másodperccel nyílt láng jelenik meg
A kísérleti riporterek ezen csoportja pamutszövet és akrilruházat.
A riporter először öngyújtóval világította meg az akrilruhákat. Amikor megérintették a ruhákat, az érintkezési ponton azonnal kis narancsláng keletkezett, majd a láng megégette a környező ruhákat.